EPC

Copyright @ All Rights Reserved

Volg ons op:

GSM: 0479 333 965

Energieprestatiecertificaten?

Wat is een EPC?

Een energieprestatiecertificaat is een document dat verplicht is als je je woning wil verhuren of verkopen. Het EPC laat toe om op een objectieve manier de energiezuinigheid van verschillende woningen met elkaar te kunnen vergelijken. Hiervoor wordt de energiescore berekend: dit kengetal geeft een aanduiding van het karakteristieke primaire energieverbruik per jaar per m² bruikbare vloeroppervlakte en wordt uitgedrukt in kWh/(m² jaar).

Naast de score zelf wordt ook ingegaan op de energiezuinigheid van de muren, vloeren en daken, het rendement van de installaties en de impact op het milieu.

 

Tot slot worden op het certificaat enkele algemene energiebesparende aanbevelingen geformuleerd.

 

Trumo Bouwadvies gaat nog een stap verder dan deze algemene aanbevelingen, en bekijkt samen met u enkele specifieke verbeteringen aan de woning en de onmiddellijke impact hiervan op het kengetal. Want een beter kengetal kan zeker zorgen voor een meeropbrengst bij de verhuur of verkoop van de woning. Zowel u als het milieu vaart er wel bij!

Wanneer moet een EPC worden opgemaakt?

Een energieprestatiecertificaat is verplicht bij de verkoop of verhuur van de woning, appartement, studio, vakantiehuisje… Steeds moet het certificaat aanwezig zijn op het moment dat u de woning aanbiedt voor verhuur of verkoop.

WERKWIJZE

OK, ik heb een EPC nodig,

maar wat nu?

PRIJZEN

En hoeveel moet dat kosten?

VRAGEN?

Enkele veelgestelde vragen

en nuttige links